Atık Yönetimi
Atık yönetimi politikalarımız kapsamında ana faaliyetlerimiz ve ofislerimizde kullandığımız malzemelerin atıklarını önlemeyi ve azaltmayı hedefliyoruz.
Atık yönetimi hedeflerimize odaklı çalışması için bir Atık Yönetimi Alt Komitesi kurduk. Alt komite, Çevre ve Enerji politikamızın birinci maddesi ve belediye ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde geri dönüşüm ve geri kazanımı artırmak amacıyla atıklarımızı ayrıştırarak geri dönüşüme katkı sağlanmaktadır.
Yeşil Ofis Projemiz kapsamında, ofisimizde biriken cam, metal, plastik ve kâğıt atıklar da ayrıştırılarak, belediyenin anlaşmalı firmaları tarafından periyodik olarak toplanmakta ve bu bağlamda çevre kirliliğinin azaltılmasına yardımcı olmaktadır.
Tüm atıklar, hurda olarak satılmadan veya geri dönüşüme verilmeden önce, ölçümlemeleri yapılmakta ve belge ile tespit edilmektedir.
Güneş santrallerinin üretiminde kullanılan panellerin ortalama ömürleri 25 yıl olsa da yeni teknolojiler ile bu panellerin ömürlerinden önce değiştirilmesi söz konusu olabilir. Atık Komitesi bu durumda elden çıkarılacak panellerin ilk etapta ihtiyaç duyulan yerlerde yeniden kullanımı için hibe edilmesi, yeniden kullanımı mümkün değil ise geri dönüşümünün sağlanması için planlamalar yapmaktadır.
Kurumumuz ayrıca E-Atık politikamız kapsamında, iç paydaşlarımız tarafından kullanılan tüm elektronik eşyalar, kullanım ömürleri bittiğinde hibe edilmekte veya geri dönüşüme verilmektedir.